ذخیره قطعی معدن سنگ آهن اسکارن صاحب سقز مطابق پروانه ۲۷۰۰۰۰۰ هزار تن با ظرفیت استخراج سالیانه ۱۷۰۰۰۰ هزار تن با عیار ۴۲% می باشد.
بهره برداری از معدن از سال ۹۴ آغاز گردیده و هم اکنون اکتشاف در حین استخراج در حال انجام می باشد که به احتمال زیاد ذخیره قطعی معدن در آینده نزدیک افزایش پیدا خواهد کرد.
ماده معدنی دارای دو تیپ سنگ آهن با عیار پایین و سنگ آهن با عیار متوسط تا بالا می باشد.
کانسار سنگ آهن صاحب سقز جزء ذخایر اسکارن آهن به شکل لنز عدسی های جدا از هم از نوع مگنتیتی می باشد. غالب ماده معدنی دارای روند شرقی- غربی بوده و شیب ماده معدنی نزدیک به قائم است.
محدوده ذخایر بوکسیت وخاک صنعتی در شمال غرب ایران واقع در کیلومتر۲۸ جاده بوکان به شاهین دژ و در مجاورت روستاها ی سرچاوه آباد وجوانمرد واقع است . آب و هوای منطقه، معتدل تا کوهستانی سرد است.
معدن بوکسیت سرچاوه بوکان در قالب راهبری به بخش خصوصی واگذار گردیده است. عنصرآلومینیوم از فراوانترین عناصر پوسته زمین شناخته می شود اما بخش کوچکی از آن تشکیل انبا شته های معدنی را میدهد .یکی از مهمترین موارد مصرف بوکسیت اکسید آلومینیم ( آلومینا ) است که به منظور تولید فلز آلومینیم مورد استفاده قرار می گیرد.محصول معدن در مجموعه کارخانجات جاجرم مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد.
ذخایر معدن از دو افق قابل دسترسی می باشند:
الف- افق زیرین (B1): این افق در بخش زیرین سازند روته قرار دارد و عموما بصورت عدسیهای پراکنده و کشیده با روند شمال غربی – جنوب شرقی دیده میشود.
ب- افق بالایی (B2): افق بوکسیتی B2 دومین افق معدنی در کانسار محسوب می شود که در بالاترین بخش سازند روته قرار دارد.
ذخیره ماده معدنی شمال غربی-جنوب شرقی می باشد.
ذخیره قطعی معدن بوکسیت سرچاوه ۳۹۱۰۰۰ تن و ذخیره احتمالی ۸۰۰۰۰۰ تن با ظرفیت استخراج سالیانه ۳۰۰۰۰ تن توسط سازمان صمت استان تخمین زده شده است.