• همدان-خیابان مهدیه-کوچه توحید-بن بست شهیدان کیانیان

  • تلفن: ۳۸۳۷۰۶۶۸ - ۳۸۳۷۱۹۳۸ - ۳۸۳۷۰۲۳۵ - ۰۸۱

سنگ آهن دانه بندی شده

خلاصه به تفکیک معدن

معادن تحت بهره برداری شرکت:

ردیف نام معدن مکان جغرافیایی ذخیره قطعی سال اخذ پروانه میزان سقف پروانه (تن) عیار متوسط نوع سنگ
۱ باباعلی همدان روستای باباعلی ۶m tone ۱۳۷۰ ۶۰۰.۰۰۰ %۴۱ مگنتیت
۲ گلالی کردستان روستای گلالی ۱۰m tone ۱۳۷۲ ۲۵۰.۰۰۰ %۵۰ مگنتیت
۳ شهرک کردستان حسن آباد یاسوکند ۴۰m tone ۱۳۷۹ ۷۵۰.۰۰۰ %۵۰ مگنتیت
۴ صاحب کردستان سقز ۲.۷۰۰m tone ۱۳۹۴ ۱۷۰.۰۰۰ %۴۲ مگنتیت
۵ جانجا سیستان و بلوچستان روستای ماده کاریز ۳۲۰m tone ۱۴۰۱ ۲۰ میلیون متر مکعب در سه سال عیار متوسط ۰.۲۶ درصد مس و ۰.۲۵ گرم برتن طلا مس و طلا

معدن باباعلی

این معدن در استان همدان در ۳۵ کیلومتری شمال غرب شهر همدان واقع شده است. این معدن شامل دو توده باباعلی ۱ و باباعلی ۲ می باشد که ذخیره قطعی توده باباعلی ۱ حدود ۶ میلیون تن برآورد گردیده و توده باباعلی ۲ نیز درحال اکتشاف و تعیین ذخیره می باشد . همچنین عملیات اکتشافی جهت شناسایی ذخایر بیشتر در محدوده درحال انجام است که امید است ذخایر بیشتری از سنگ آهن در محدوده شناسایی و اکتشاف گردد . پروانه بهره برداری این معدن در سال ۱۳۷۰ و با سقف ۱۰۰ هزار تن صادر شده است که با توجه به راه اندازی کارخانه کنسانتره همدان با موافقت وزارت صنعت ، معدن و تجارت میزان سقف پروانه بهره برداری از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ تا ۶۰۰ هزار تن افزایش یافت. سنگ آهن از نوع مگنتیت و با عیار متوسط آهن ۴۱ درصد که به دلیل پایین بودن عیار آهن و بالا بودن عیار عنصر گوگرد قابلیت مصرف در داخل کشور را نداشته و تنها مصرف آن درحال حاضر به عنوان یکی از منابع خوراک کارخانه کنسانتره همدان می باشد.

معدن شهرک

این معدن در استان کردستان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شهر بیجار واقع گردیده و شامل توده با ذخیره قطعی ۴۰ میلیون تن می باشد که امید است با انجام عملیات اکتشافی تکمیلی به میزان ۵۰ میلیون تن افزایش یابد . عیار متوسط سنگ آهن استخراجی ۵۰ درصد و از نوع مگنتیت است . درحال حاضر بخشهای پر عیار جهت فروش صادراتی استفاده می گردد و در بخشهای کم عیار این محصول در فاز اول به عنوان خوراک کارخانه کنسانتره ۳۲۵ هزار تنی استان کردستان استفاده و در زمان شروع بهره برداری از فاز دوم کارخانه کنسانتره به میزان ۶۷۵ هزار تن و رسیدن به ظرفیت یک میلیون تن تولید کنسانتره سنگ آهن در سال ، کل سنگ آهن استخراجی جهت خوراک دهی به کارخانه مذکور مصرف خواهد شد.

معدن گلالی

این معدن در استان کردستان ، شهرستان قروه و در فاصله ۴۰ کیلومتری از معدن باباعلی واقع شده است . ذخیره قطعی این معدن با توجه به منابع اکتشافات اولیه میزان ۱۰ میلیون تن برآورد شده و عملیات اکتشافی تکمیلی نیز درحال انجام می باشد که ذخیره احتمالی با سقف حدودا ۲۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت . پروانه بهره برداری این معدن در سال ۱۳۷۲ صادر و سقف آن به میزان ۲۵۰ هزار تن می باشد . با توجه به اینکه بخشی از خوراک کارخانه کنسانتره همدان از این معدن تامین می شود بنابراین درخواست افزایش پروانه بهره برداری تا سقف ۶۰۰ هزار تن انجام شده که در حال بررسی است . معدن از نوع سنگ آهن مگنتیتی و عیار متوسط آهن در این معدن ۵۰ درصد و متوسط گوگرد بالای ۲ درصد می باشد.

معدن صاحب

این معدن در استان کردستان ، معدن سنگ آهن اسکارن صاحب سقز در محدوده ۳۵ کیلومتری شهرستان سقز در استان کردستان واقع شده و در قالب قرارداد راهبری به شرکت توسعه صنعتی، معدنی صبانور واگذار شده است.

ذخیره قطعی معدن سنگ آهن اسکارن صاحب سقز مطابق پروانه ۲۷۰۰۰۰۰ هزار تن با ظرفیت استخراج سالیانه ۱۷۰۰۰۰ هزار تن با عیار ۴۲% می باشد.

بهره برداری از معدن از سال ۹۴ آغاز گردیده و هم اکنون اکتشاف در حین استخراج در حال انجام می باشد که به احتمال زیاد ذخیره قطعی معدن در آینده نزدیک افزایش پیدا خواهد کرد.

ماده معدنی دارای دو تیپ سنگ آهن با عیار پایین و سنگ آهن با عیار متوسط تا بالا می باشد.

کانسار سنگ آهن صاحب سقز جزء ذخایر اسکارن آهن به شکل لنز عدسی های جدا از هم از نوع مگنتیتی می باشد. غالب ماده معدنی دارای روند شرقی- غربی بوده و شیب ماده معدنی نزدیک به قائم است.

محدوده ذخایر بوکسیت وخاک صنعتی  در شمال غرب ایران واقع در کیلومتر۲۸ جاده بوکان به شاهین دژ و در مجاورت روستاها ی سرچاوه آباد وجوانمرد  واقع است . آب و هوای منطقه، معتدل تا کوهستانی سرد است.

معدن بوکسیت سرچاوه بوکان در قالب راهبری به بخش خصوصی واگذار گردیده است. عنصرآلومینیوم از فراوانترین  عناصر  پوسته زمین  شناخته می شود   اما بخش کوچکی از آن تشکیل انبا شته های معدنی را میدهد .یکی از مهمترین موارد مصرف بوکسیت اکسید آلومینیم ( آلومینا ) است که به منظور تولید فلز آلومینیم مورد استفاده قرار می گیرد.محصول معدن در مجموعه کارخانجات جاجرم مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد.

ذخایر معدن از دو افق قابل دسترسی می باشند:

الف- افق زیرین (B1):  این افق در بخش زیرین سازند روته قرار دارد و عموما بصورت عدسیهای پراکنده و کشیده با روند شمال غربی – جنوب شرقی دیده می‌شود.

ب- افق بالایی (B2): افق بوکسیتی B2 دومین افق معدنی در کانسار محسوب می شود که در بالاترین بخش سازند روته قرار دارد.

ذخیره ماده معدنی شمال غربی-جنوب شرقی می باشد.

ذخیره قطعی معدن بوکسیت سرچاوه ۳۹۱۰۰۰  تن  و ذخیره احتمالی ۸۰۰۰۰۰ تن با ظرفیت استخراج سالیانه ۳۰۰۰۰ تن توسط سازمان صمت استان تخمین زده شده است.

معدن جانجا

پروانه بهره برداری معدن مس و طلای جانجا  به عنوان بزرگترین معدن استان سیستان و بلوچستان صادر گردید. معدن مس و طلای جانجا در ۲۰۰ کیلومتری شمال زاهدان و در شهرستان نیمروز واقع شده است. بهره برداری از این معدن با مساعدت استاندار محترم و اداره کل صمت استان  در تیرماه سال ۱۴۰۲ اغاز و مقرر گردید در فاز اول بهره برداری  برای رسیدن به اهداف قراردادی و تامین خوراک کارخانه تولید کنسانتره طی مدت ۳ سال ۲۰ میلیون متر مکعب عملیات پیش باطله برداری و برداشت ماده معدنی انجام شود. ضمن توجه به هدف گذاری تولید ۱۳۰.۰۰۰ تن کنسانتره مس حجم عملیات معدنی پس از دوره تجهیز به میزان حدود ۸۰ میلیون تن خواهد رسید که این حجم عملیات خاکی در استان سیستان و بلوچستان بی نظیر است. پیت نهایی معدن بر اساس اطلاعات اکتشافی موجود قطری در حدود  ۱.۸ * ۱.۲ کیلومتر و عمق نهایی ۶۸۰ متر خواهد داشت